​GARMIN® MONTANA® 700 SERIEN

Garmin presenterer Montana 750i, Montana 700i og Montana 700 – robuste, håndholdte GPS’er med trådløs tilkobling som kombinerer navigasjon med rutbare kart, 8 MP kamera og global toveis-kommunikasjon. De store, krystallklare 5’’ berøringsskjermene er 50% større enn de tidligere Montana modellene, med monteringsmulighet for bruk på ATV, bil, motorsykkel eller snøscooter. GPS’ene er preprogrammerte med både TopoActive Europe- og City Navigator-kart (kun 700i / 750i), tilpasset kjøring på vei eller i terreng. Montana 700i og 750i leveres i tillegg med inReach-satellitteknologi, som muliggjør global toveis-kommunikasjon med meldinger, SOS-alarmer, lokaliseringssporing og væroppdateringer1.

“Uansett hvor du planlegger å reise er Montana den perfekte turkamerat“, forteller Dan Bartel hos Garmin. “Vi er stolte av å levere inReach satellitteknologi i våre velkjente, håndholdte navigasjonsenheter med berøringsskjerm. Allsidigheten i disse enhetene, gjør Montana-serien perfekte for friluftsentusiasten.“

Ved hjelp av den globale dekningen med Iridium-satellittnettverk, gir Montana 700i/750i brukere muligheten til å kommunisere med mobiltelefon, e-post eller andre inReach-brukere mens man benytter GPS-sporing og deler turen med andre. Montana leveres med et QWERTY-tastatur som gjør det enkelt å taste beskjeder og sende disse via inReach teknologien. Om brukeren aktiverer inReach-sporing kan venner eller familie, når som helst, se brukerens posisjon. Man kan også, 24/7, utløse SOS-nødalarm til GEOS International Emergency Response Coordination Center. GEOS er en verdensledende leverandør av beredskapstjenester- og nødovervåking. I nødsituasjoner og ved kontakt med GEOS vil GEOS beholde toveiskommunikasjon med brukeren helt til situasjonen er løst. For å få tilgang til Iridium-satellittnettverket og kommunikasjonsmulighetene, kreves et aktivt satellittabonnement. En rekke ulike abonnementsløsninger er tilgjengelige både for privatpersoner og profesjonelle, med tjenester som er fleksible på måneds- eller årsbasis.

Montana 700-serien leveres med Wi-Fi®-forbindelse, ANT+®-teknologi og Bluetooth, som forenkler trådløse oppdateringer og mulighet til oppdateringer via Garmin Explore™-appen. I appen kan man planlegge turer, synkronisere veipunkter, stier og ruter, opprette samlinger, analysere tidligere turer og mye mer. Før man skal ut på tur kan man laste ned høyoppløste BirdsEye-satellittbilder via Wi-Fi, disse kan ved senere anledning brukes offline. De nye Montana-modellene er vanntette2 og testet i henhold til militære standarder (MIL-STD-810), har tilgang til GPS, GLONASS og Galileo satellittnettverkene, leveres med 3-akset elektronisk kompass og barometrisk høydemåler og er derfor klare for de mest krevende eventyr. Venner og familie kan benytte den webbaserte MapShare™ tjenesten for å følge brukeren underveis, pinge for å se GPS-posisjon eller utveksle beskjeder.

Montana 750i leveres i tillegg med et 8 megapixel kamera, hvor bildene automatisk geotagges med koordinater, slik at brukeren enkelt kan navigere tilbake til favorittsteder. Montana-enhetene leveres med oppladbare lithium-ion batterier, som gir mer enn 18 timer batteritid i GPS-modus, eller mer enn 300 timer batteritid i Ultralow-Power-Expedition-modus.
Den nye Montana-serien er tilgjengelig på lager og selges til veiledende utsalgspriser fra kr. 7 199.- til kr. 9 599.- For mer informasjon om Montana-serien, les mer på www.garmin.com/outdoor

1Krever et aktivt satellittabonnement.Bruk av satellittkommunikasjonsenheter kan være begrenset eller forbudt i enkelte land. Brukeren har selv ansvar for å kjenne til og etterfølge all gjeldende lovgivning i de land der enheten skal brukes.
2Vanntett i henhold til IPX7 standard. (Ned til 1 meter i opptil 30 minutter)
3 Montana 750i enheten sender IKKE bilder via inReach-teknologien.