​GARMIN GMR FANTOM™ 254/256 RADARER

Garmin lanserer GMR Fantom 254/256 åpne radarer med 250 watts effekt, som gjør disse til de kraftigste solid-state radarene på markedet. Serien benytter Garmins MotionScope teknologi, som oppdager og markerer bevegelige mål som vises i ulike farger. Teknologien gjør at man kan unnvike potensielle kollisjoner, se fugleflokker og se endringer i været.

Fantom 254/256-serien er mer enn dobbelt så kraftige som de eksisterende Fantom 124/126 raderene, og man kan i kombinasjon se både lange og kortere strekninger, perfekt for seriøse båtførere og fiskere. Nye funksjoner, som gjennomsnittsverdiberegning mellom skanninger og forbedret MARPA med automatisk aktivering av mål, gir forbedret målseparasjon og økt identifisering av hva som finnes omkring båten. Dette gir en bedre situasjonsforståelse når man er ute på vannet.

”Kravene til navigasjon på havet krever pålitelige og funksjonsrike radarer, vi er derfor stolte av å kunne tilby våre kunder markedets kraftigste solid-state radarer,” forteller Dan Bartel hos Garmin.
”Den forbedrede effekten, og pulskompresjonsteknologien, i våre nye Fantom 254/256-radarer leveres med den beste måldetekteringen og bildeoppløsningen på markedet. Dette gjør serien til en ideell løsning for alle som ønsker å utstyre båten med avansert marineelektronikk. Nye funksjoner og forbedret brukervennlighet gjør at det er enklere å lese av området, uansett om det er ute på havet eller om det er nær kysten.”

Målseparasjon med høy effekt

Med en solid-state effekt på 250W, og et detekteringsområde på opptil 96 nautiske mil, er Fantom 254/256 overlegen konkurrentene. Dette gjøres ved å maksimere energi og avstandsoppløsning ved å benytte teknologi for pulskompresjon. Ved å kunne snevre inn horisontell strålebredde hjelpes båtføreren med å lage et høyoppløselig bilde og en høyfølsom målseparasjon. Serien er utstyrt med MotionScope og oppdager automatisk bevegelige mål i sanntid – som andre båter, fugleflokker og uvær som kommer. Det er enkelt å lese av markeringer i ulike farger, som for eksempel mål som plutselig kommer i mot eller som beveger seg bort fra båten. Ekkospor beregnes ut fra båtens fart og hjelper båtfører å raskt identifisere potensielle kollisjonsrisikoer eller lede fiskere til fugleflokker som søker etter fiskesteder. Dette gjøres ved å benytte funksjonen Auto Bird Gain.

Økt situasjonsforståelse

De nye Fantom 254/256 radarene er Garmins første serie av radarer som leveres med gjennomsnittsverdiberegning mellom skanninger, en funksjon som reduserer støy på kartplotterskjermen. Dette gir visuelt et tydelig bilde av vannet fremfor båten, og sammen med funksjonene Dynamic Auto Gain, justerbar målstørrelse og Dynamisk Sjøfilter kan gjennomsnittsberegningen mellom skanninger forbedre prestasjonen på lang distanse og stabiliteten ved måldetektering.

En annen nyhet i Fantom 254/256 er en mini-automatisk radar plotting aid (MARPA), automatisk aktivering av mål som automatisk søker opp og sporer opptil 30 mål per ekko, markerte grenser, vaktsone eller MotionScope.

Fantom 254 og Fantom 256 er tilgjengelige på lager. Radarene er kompatible med GPSMAP® 8400/8600, 8000 og 7400-seriene, GPSMAP 10×2/12×2 og GPSMAP 7×2/9×2-serien.

For mer informasjon finnes dette på www.garmin.no