​Garmin Edge® 130 Plus og Edge 1030 Plus

Garmin presenterer Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus, nye GPS-sykkelcomputere med Garmins velkjente og avanserte navigasjon, prestasjonsovervåking og funksjoner for sporing og sikkerhet. Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus er utviklet for syklister, av syklister. Sykkelcomputerne registrerer ikke bare sykkelturen, men viser også statistikk, gir forslag til treningsplaner og mye mer. Uansett værforhold er det enkelt å se informasjon. Modellene leveres med raske, responsive skjermer. Edge 130 Plus i 1,8 tommer størrelse og Edge 1030 Plus med en stor 3,5 tommer skjerm.

”Velg mellom stor eller liten, sykkelcomputerne Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus er begge fullspekket med funksjoner som alle syklister har nytte av – fra nybegynneren til elitesyklisten”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Sykkelcomputerne leveres i en kombinasjon som viser prestasjon, navigasjon, funksjoner for sporing og sikkerhet og trådløse funksjoner som gjør det enkelt for syklisten”.

Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus er designet for helårsbruk. Sykkelturer eller trening du har gjort utendørs eller innendørs synkroniseres automatisk med Garmin Connect™ eller til andre treningsapper som TrainingPeaks® og TrainerRoad. Under en sykkeltur lagrer Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus viktige data for å gi innsikt om dynamisk prestasjon som VO2 maks og puls1. Med funksjonen ClimbPro kan du se hvor langt du har igjen av en bakke, og stigningen, om du følger en rute eller løype. Uansett om du pendler til jobben, trener alene eller med venner, kan sikkerhetsfunksjonene være viktige. Med hendelsesregistrering, om en ulykke inntreffer, eller LiveTrack, kan venner og familie følge deg i sanntid, og se hvor du befinner deg på planlagte sykkelturer.

De nye Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus leveres med brukervennlig navigasjon, som er enkel å følge og som gir viktig informasjon og innsikt for syklisten. Modellene er utviklet for å hjelpe syklister til å få mest ut av hver sykkeltur.

Edge 130 Plus

Hver eneste sykkeltur gir mening med Edge 130 Plus. Med satellittmottak via GPS, GLONASS og Galileo og en innebygd høydemåler får man bedre oversikt og mer sykkeldata som viser hvor langt, hvor raskt og i hvilken høyde du har syklet. Før du begir deg ut på tur kan du planlegge turen via verktøyet Course Creator i Garmin Connect. Data fra Trendline™ popularitetsruting viser de beste veiene og stiene ut fra hvor andre syklister har syklet. Under turen får du lettleste anvisninger. Etter turen kan du se hvor du har syklet i et kart. Sykler du feil kan du også få anvisninger som leder deg tilbake til start, eller inn på løypen igjen.

For å få maksimalt ut av egen prestasjon og utvikling viser Edge 130 Plus informasjon som VO2 maks, puls, pulssoner og kaloriforbruk1. Edge 130 Plus viser også detaljerte data for terrengsyklisten, inklusive antall hopp, lengde på hoppene, tid i luften med mer.

Med smartvarsler behøver man heller ikke stoppe for å se på telefonen underveis. SMS’er, telefonanrop og annet vises på skjermen. En værvarslingsside gir informasjon som kan være nyttig om du vil unngå å sykle i regn. Når Edge 130 Plus er tilkoblet kompatibel telefon lagres automatisk alle turer og overføres til Garmin Connect. Enheten er også kompatibel med Connect IQ™, hvor man kan laste ned tilpassede datafelt. Edge 130 Plus leveres med opptil 12 timers batterilevetid i GPS-modus og opptil 10 timer med tilkobling til flere sensorer.

Edge 1030 Plus

Utforsk verden og sett deg nye mål. Planlegg nye turer på bortgjemte stier eller opp episke klatreetapper. Edge 1030 Plus leveres med preprogrammerte sykkelkart fra Garmin, med større dekning enn tidligere, og inkluderer kart for både Europa og USA med anvisninger for hver eneste sving. Opprett nye ruter og løyper direkte på enheten eller benytt Trendline popularity routing for å ta del av millioner av kilometerdata som andre syklister har lastet opp. Benytter du andre plattformer, som Strava eller Komoot, kan du planlegge løyper og sømløst laste de over på sykkelcomputeren. Om du ønsker å sykle andre stier underveis på turen, pauser du guidingen. Når du vil tilbake på sporet igjen vil Edge 1030 Plus vise deg tilbake igjen, om ønskelig eventuelt tilbake til start. Ved bruk av den preprogrammerte Trailforksappen kan du se informasjon, stier og veier i mer enn 80 ulike land. Om du benytter Forksight-modus med automatisk visning ser du hvor stien deler seg og hvor i sti-nettverket du befinner deg.

Ved bruk av Edge 1030 Plus kan du enkelt lese av VO2 maks, restitusjonstid, treningsbelasting, belastningsfokus og mer for å se hvordan kroppen responderer på treningen1. Du kan også se hvordan kroppen tilpasser seg ulike forhold som varme og høyde2, og få råd om når det er på tide å fylle på med energi og drikke. I tillegg til å beregne antall hopp, lengde på hoppene og tid i luften leveres sykkelcomputeren med Grit-funksjon. Grit klassifiserer vanskelighetsgraden på turen ved hjelp av GPS, høyde og fartsdata. Funksjonen Flow, som også medfølger i programvaren, måler hvor jevnt og smidig du sykler ned bakkene.

Edge 1030 Plus behøver bare å lades, deretter er det bare å sykle i vei uten å slippe å bruke tid på å laste inn innstillinger. Du benytter preprogrammerte sykkelprofiler basert på innstillingene i dine tidligere Edge-computere, er du ny Edge-bruker får du automatisk de mest populære innstillingene fra andre syklister, basert på hvilke sensorer og hvilken type sykkel du bruker. I tillegg kan Edge 1030 Plus tilkobles mot Tacx® indoor trainer slik at du kan sykle innendørs når det passer for deg3. Du kan også føle deg trygg når du er ute på sykkeltur. Med et stort utvalg av trådløse funksjoner får du smartvarsler for telefonanrop, meldinger og mer. Du kan også få automatiske forslag til treningsturer via Garmin Connect, eller koble Edge 1030 Plus med inReach® satellittkommunikasjonsenheter. Bruk av inReach krever et aktivt satellittabonnement4. inReach teknologien gir muligheter der det ikke er mobildekning, som å svare på meldinger, dele ruten eller i nødstilfelle anrope hjelp via en SOS-alarmknapp. Andre sikkerhetsfunksjoner i Edge 1030 Plus er funksjonene GroupTrack og LiveTrack, hvor andre syklister eller venner og familie kan motta eller sende meldinger og følge deg på turen2. Edge 1030 Plus leveres med batterilevetid på opptil 24 timer i GPS-modus, med bruk av sensorer og trådløse funksjoner inklusive LiveTrack. Ved bruk av Garmin Charge™ batteripakke dobles batterilevetiden.

Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus er kompatible med Varia™, som hjelper syklisten med å se og bli sett i trafikken. Les mer om de nye RVR315 og RTL516 modellene på www.garmin.no

Edge 130 Plus selges til en veiledende utsalgspris fra kr. 2.399.- (leveres i ulike bundle-pakker).

Edge 1030 Plus selges til en veiledende utsalgspris kr. 7.199.- (Bundle-pakke kr. 8.399.-)

1 Når tilkoblet kompatible sensorer

2 Når parkoblet med kompatibel smarttelefon; se Garmin.com/ble. Les mer om hvilke krav som gjelder for sporing- og sikkerhetsfunksjoner på Garmin.com/safety

3 Tilgjengelig på Edge 1030 Plus, støtte for Edge 130 Plus kommer snart.

4 Krever inReach-satellittabonnement. Les mer på www.garmin.no

TrainingPeaks® er en registrert merkevare hos Peaksware, LLC.

Alle nevnte varemerker, produktnavn, foretaksnavn og servicemerker eies av respektive eiere. Alle rettigheter forbeholdes.